Το έργο μου

Ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη και Κρητών Βουλευτών με αφορμή την απουσία Κυβερνητικής εκπροσώπησης στην αυριανή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Ημερομηνία: 12/9/2016 12:00 πμ

Ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη και Κρητών Βουλευτών με αφορμή την απουσία Κυβερνητικής εκπροσώπησης στην αυριανή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

         «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απαξιεί να ενημερώσει την κοινωνία της Κρήτης για το σχέδιο που έχει – αν έχει- για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνει την αναποτελεσματικότητά της στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού αλλάζοντας δηλώσεις και «προτάσεις».   

         Ο κ. Μουζάλας γυρνάει στην επικράτεια ιδρύοντας καταυλισμούς, στοχεύοντας να μοιράσει και όχι να επιλύσει το πρόβλημα! Παράλληλα, μοιράζει υποσχέσεις, διαρρέει πληροφορίες μέσω «κρυφών» επιστολών και «αλλάζει»(;) εκ νέου τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις για τους πρόσφυγες- μετανάστες που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη το επόμενο διάστημα, εξακολουθώντας να αγνοεί τους πολίτες της Κρήτης, την αυτοδιοίκηση και τους φορείς.

         Πιστός στην καθεστωτική λογική της κυβέρνησης που υπηρετεί, ο κ. Μουζάλας θεωρεί ότι με τις γνωστές αριστερίστικες μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταφέρει να επιβάλει τις απόψεις του. Δυστυχώς, αγνοεί ότι το προσφυγικό –μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και πως η επίλυσή του απαιτεί την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση.     

         Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του ζητήματος τόσο για την εθνική μας ασφάλεια όσο και για την κοινωνική και ανθρωπιστική του διάσταση, ως υπεύθυνος πολιτικός φορέας εδώ και μήνες έχει καταθέσει Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού –μεταναστευτικού προβλήματος. Παράλληλα, στη λογική της συναίνεσης ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, ώστε να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης και να εμπεδώσει ένα κλίμα συνεργασίας με τα στελέχη της που εμπλέκονταν στη διαχείριση του ζητήματος.

         Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε καθημερινά, ότι ακόμη και σήμερα που το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι στο σημείο μηδέν και η πιθανότητα κατάρρευσης της συμφωνίας με την Τουρκία είναι υπαρκτή, η κυβέρνηση και ο κ. Μουζάλας προσωπικά, εκλαμβάνουν την υπεύθυνη και συναινετική στάση της Νέας Δημοκρατίας ως αδυναμία και χρησιμοποιούν το θέμα για επικοινωνιακά και πολιτικά οφέλη.   

         Συνεπώς, καθιστούμε σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει καμία απόφαση, δεν στηρίζει καμία πρωτοβουλία αν δεν έχει προηγηθεί η παρουσίαση συγκεκριμένου σχεδίου της Κυβέρνησης για τη διαχείριση του θέματος.  

Επίσης, κάνουμε σαφές στο προεδρείο της ΠΕΔ Κρήτης ότι οι καταστάσεις απαιτούν καλύτερη συνεννόηση πριν από οποιαδήποτε ενέργεια και σεβασμό προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κρήτης.

         Δεν αναγνωρίζουμε – δεν συμμετέχουμε σε καμία συνεδρίαση αν δεν υπάρχει επίσημη κυβερνητική πρόταση ή, έστω, κυβερνητική εκπροσώπηση για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού».

 

Οι Κρήτες Βουλευτές:

1.         Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής ΝΔ – Γραμματέας ΠΕ ΝΔ

2.         Ιωάννης Πλακιωτάκης, Βουλευτής Λασιθίου – τέως Πρόεδρος ΝΔ

3.         Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών – Συντονίστρια ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου  

4.         Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου – Υπεύθυνος τομέα Εξωτερικών 

Print
Δημοσίευση: Σεπ 13, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Μάιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset