Το έργο μου

«Πότε θα λάβουν τα βιβλία των μαθημάτων που εξετάζονται στις πανελλήνιες οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ.;»

Ημερομηνία: 24/10/2016 12:00 πμ

«Πότε θα λάβουν τα βιβλία των μαθημάτων που εξετάζονται στις πανελλήνιες οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ.;»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Παιδείας

Στη σημαντική καθυστέρηση στην αποστολή των βιβλίων που εξετάζονται στις πανελλήνιες οι μαθητές των ΕΠΑΛ, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Με την έναρξη του σχολικού έτους ο Υπουργός Παιδείας σε διαδοχικές συνεντεύξεις του στα Μ.Μ.Ε ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο, εισπράττοντας μάλιστα, και τα εύσημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά τα σχολεία ξεκίνησαν χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς και με τα βιβλία στη διάθεση των μαθητών. Επίσης,  υπογράμμισε ότι κατάφερε να σπάσει μια παράδοση τριάντα χρόνων την οποία κληρονόμησε και βάσει της οποίας τα σχολεία όλα τα προηγούμενα χρόνια άνοιγαν με ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και βιβλίων.

 

Τα παραπάνω έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που επικρατεί σήμερα στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) της χώρας με τους μαθητές να μην έχουν στα χέρια τους, ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, τα βιβλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ειδικότητας, καθώς και τα αναλυτικά προγράμματα. Οι μαθητές θα κληθούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς να εξεταστούν στα μαθήματα αυτά σαν να είχαν από την αρχή τα βιβλία στη διάθεσή τους.

Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι, ο Υπ. Παιδείας σε μήνυμά του στις 11-9-2016 ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «…ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας χωρίς εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές, …», γεννάται  εύλογα το ερώτημα εάν έχουν τις ίδιες και ίσες ευκαιρίες όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή εάν η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας θεωρεί τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ, μαθητές δεύτερης  κατηγορίας.

Παράλληλα, δημιουργούνται ερωτήματα για το εάν η καθυστέρηση αυτή αφορά σε ολιγωρία και ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας ή εάν εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα στοχεύοντας σε επικείμενες αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση εν μέσω της σχολικής χρονιάς».   

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα:

«1. Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει, ένα και πλέον μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η αποστολή των βιβλίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ειδικότητας;

2. Μήπως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με τη συνήθη τακτική της, αυτή του αιφνιδιασμού, προωθεί αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση χωρίς να έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τους άμεσα εμπλεκόμενους που είναι οι ίδιοι οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων;».

Print
Δημοσίευση: Οκτ 24, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Αύγουστος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset