Το έργο μου

Το μήνυμα της Συμφωνίας Αλήθειας εκπέμπει η ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης

Ημερομηνία: 3/11/2016 12:00 πμ

Το μήνυμα της Συμφωνίας Αλήθειας εκπέμπει η ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης

Πλήθος κόσμου από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα της Κρήτης συμμετείχε στη χθεσινή ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

 

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε το οδοιπορικό της ΝΔ για τη Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους της Κρήτης, με στόχο τη μετάδοση του μηνύματος της «Συμφωνίας Αλήθειας» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ΝΔ μέσα από αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους, έχει ανοίξει έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξής του.

 

Η σημερινή εκδήλωση, αλλά και οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών σε όλη την  Κρήτη, μαρτυρούν τη σημασία που δίνει η ΝΔ στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα της Κρήτης και την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία που παράγεται στο νησί από τον πρωτογενή τομέα.

 

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την παρέμβασή του, επεσήμανε: «Σκοπός μας είναι να επικοινωνήσουμε τη Συμφωνία Αλήθειας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλους τους Έλληνες, να ακούσουμε τις απόψεις τους, τις θέσεις τους, αλλά και να συζητήσουμε με τον κάθε ένα πολίτη, αγρότη, κτηνοτρόφο, οικογενειάρχη που δίνει καθημερινά τον αγώνα του. Η Νέα Δημοκρατία χτίζει τη Συμφωνία Αλήθειας απευθυνόμενη σε όλα τα ενεργά – παραγωγικά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας.

 

Ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, σήμερα είναι αρκετά τραυματισμένος και αποδυναμωμένος. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της οικονομίας, βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

 

Το σχέδιο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και στην ανάδειξή του σε θεμέλιο ανάπτυξης της κρητικής και εθνικής οικονομίας.

 

Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε μπροστά. Το σχέδιό μας προβλέπει ανταγωνιστικές καλλιέργειες και προϊόντα, με σκοπό να εξάγονται και που θα επενδύουν στην ποιότητα. Όχι στη λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας. Και βέβαια δικαιότερη φορολόγηση: δεσμευόμαστε για επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές από το 24% στο 13%. Ήδη, έχουμε προτείνει στο Πρόγραμμα μας τα κύρια σημεία άμεσης εφαρμογής:

 

  • Μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών
  • Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ
  • Μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ
  • Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί
  • Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας

 

Αυτή τη στιγμή, ο τριπλός συνδυασμός φορολόγησης, εισφορών, αλλά και κόστους παραγωγής καθιστά μη βιώσιμη την αγροτική παραγωγή.

 

Χρειαζόμαστε μια συλλογική αλλαγή φιλοσοφίας, τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και στους ίδιους τους αγρότες. Χρειαζόμαστε περισσότερα σχήματα συνεργασίας κι επίσης είναι απαραίτητη η σύνδεση μεταξύ της αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας τροφίμων και κυρίως πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο μέγεθος».

 

Στο κλιμάκιο της ΝΔ συμμετέχουν οι κκ: Α. Βεσυρόπουλος, Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής–Βουλευτής Ημαθίας, Β. Οικονόμου, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Βουλευτής Επικρατείας, Δ. Μελάς, πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων -Συντονιστής ομάδος προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, Χρ. Γιαννακάκης, Σύμβουλος Γραμματέα ΠΕ για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών και οι δύο νέοι Αναπληρωτές Γραμματείς Αγροτικών Φορέων για την Κρήτη, κ.κ. Μ. Χαιρέτης και Γ. Γλεντζάκης.

 

Η αθρόα η συμμετοχή των Κρητικών στην αποψινή ανοικτή εκδήλωση αποδεικνύει την ανάγκη της κοινωνίας για την ύπαρξη μιας ειλικρινούς πολιτικής πρότασης για την διακυβέρνηση της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συσσωρεύονται στον αγροτο-κτηνοτροφικό τομέα και για την ανάγκη να μπει τέλος στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  

Print
Δημοσίευση: Νοε 15, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset