Το έργο μου

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών στην Αθήνα - Η ΝΔ επενδύει στα στελέχη της

Ημερομηνία: 3/12/2016 12:00 πμ

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών στην Αθήνα - Η ΝΔ επενδύει στα στελέχη της

Η καινοτόμα δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, που εγκαινιάστηκε στις 12-13 Νοεμβρίου 2016, στέφθηκε από επιτυχία και η συμμετοχή των στελεχών ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του Α’ κύκλου που έγινε στην Αθήνα και μετά από τη μεγάλη κι ενθουσιώδη ζήτηση, πραγματοποιείται ο δεύτερος κύκλος αυτό το Σαββατοκύριακο (3-4 Δεκεμβρίου).

 

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

 

Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.

 

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς η επιμόρφωση των στελεχών μας. Η ΝΔ, ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την επιμόρφωση του πολιτικού-στελεχιακού δυναμικού ούτως ώστε να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας».

 

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη ΝΔ δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αξία του ανθρώπινου δυναμικού γι' αυτό το λόγο προχωρήσαμε στην ίδρυση και η λειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας. Στην εποχή μας η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού είναι μια πάγια πρακτική. Εφαρμόζεται παντού στην αγορά, τις επιχειρήσεις, τις οργανώσεις πολιτών. Είναι αυτονόητο για ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα να φροντίζει για τη συνεχή και διαρκή επιμόρφωση των στελεχών του. Η Πολιτική Ακαδημία είναι το εργαλείο που θα ενισχύσει ποιοτικά τον δημόσιο λόγο των στελεχών του κόμματος και θα βοηθήσει στην εμβάθυνση της σκέψης τους». 

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την εποπτεία του Γραμματέα  Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και την ευθύνη του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Γιάννη Οικονόμου.

 

Εισηγητές του προγράμματος είναι διακεκριμένοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

10:00 Ηγεσία και Λήψη Αποφάσεων Ι

Εισηγητής: Καθηγητής Χρήστος Δ. Ταραντίλης

11:45 Ηγεσία και Λήψη Αποφάσεων ΙΙ

Εισηγητής: Καθηγητής Χρήστος Δ. Ταραντίλης

13:30  Η Ιδεολογική Φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας

Εισηγητής: Γιώργος Στείρης, Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ

15:15 Οικονομία: Η ελληνική κρίση

Εισηγητής: Μιχάλης Αργυρού, Αναπλ. Καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University

16:30  Οδικός Άξονας Εξόδου από τη Κρίση

Εισηγητής: Μιχάλης Αργυρού, Αναπλ. Καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University

 

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

10:00 Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας

Εισηγητής: Βασίλης Φευγας, σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας

13:30 Εθνικά Θέματα και Σύγχρονες Προκλήσεις

Εισηγητής: Κώστας Υφαντής, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

Print
Δημοσίευση: Δεκ 5, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Μάρτιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset