Το έργο μου

«Γιατί κωλυσιεργεί η Προγραμματική Σύμβαση για τη στέγαση του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου;»

Ημερομηνία: 4/3/2016 12:00 πμ

«Γιατί κωλυσιεργεί η Προγραμματική Σύμβαση για τη στέγαση του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου;»

Παρέμβαση του αν. Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών

Στην καθυστέρηση υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης και την ανάγκη μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου στον πανεπιστημιακό χώρο της Κνωσού, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη και τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης με το ν. 3376/2005…. Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας είναι το μόνο στην Ελλάδα που το ελληνικό κράτος έχει δεσμευτεί για τη λειτουργία του λόγω της ύπαρξης του ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA στο Ηράκλειο Κρήτης και εφαρμόζει πρόγραμμα μαθημάτων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης. 

 

Ωστόσο, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που δυσχεραίνουν την αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου αποτελεί η στέγαση του και οι κτιριακές υποδομές του, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου σχολείου. Η σχεδιαζόμενη στέγασή του στον πανεπιστημιακό χώρο της Κνωσού θα δώσει οριστική λύση στο στεγαστικό ζήτημα του Ευρωπαϊκού Σχολείου. Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει έκταση 4,7 στρεμμάτων στο Δήμο Ηρακλείου με σκοπό την μετεγκατάστασή του.    

 

Η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης είχε σχεδιαστεί για τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει υπογραφεί. Η καθυστέρηση αυτή σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη επένδυση στον ίδιο χώρο για τη δημιουργία Μινωϊκού Κέντρου έχει αρχίσει να δημιουργεί μια ανησυχία για το εάν τελικά θα παραχωρηθεί ο προαναφερόμενος χώρος για τη στέγαση του Ευρωπαϊκού Σχολείου».

 

Επίσης, τονίζεται ότι «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπογραφεί άμεσα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης, που ταλαιπωρεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ακόμη περισσότερο, διότι αποτελεί το μοναδικό Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας που συνυπάρχουν και «συστεγάζονται» η εθνική με την ευρωπαϊκή κουλτούρα». 

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1. Γιατί κωλυσιεργεί η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης; Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση υπογραφή της και την παραχώρηση της έκτασης για τη στέγαση του Ευρωπαϊκού Σχολείου; 2. Θα εξαιρεθεί η προαναφερόμενη έκταση που απαιτείται για τη στέγαση του Ευρωπαϊκού Σχολείου από τη συνολική έκταση που ζητά να πάρει από το Πανεπιστήμιο Κρήτης ο επενδυτής για τη δημιουργία του Μινωϊκού Κέντρου; 3. Ποιος ο σχεδιασμός για την στήριξη της ομαλής λειτουργίας του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο;». 

Print
Δημοσίευση: Μαρ 21, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset