Το έργο μου

«Μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή επιδόματος ανεργίας και δώρου Χριστουγέννων από τον Ο.Α.Ε.Δ.»

Ημερομηνία: 14/12/2016 12:00 πμ

«Μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή επιδόματος ανεργίας και δώρου Χριστουγέννων από τον Ο.Α.Ε.Δ.»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς την Υπουργό Εργασίας

Στον κίνδυνο μη καταβολής του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων στους ανέργους πριν τα Χριστούγεννα, λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων και των δυσλειτουργιών στο ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου.  

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Τεράστιες δυσλειτουργίες παρατηρούνται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, οι οποίες ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Οι ουρές που σχηματίζονται στα κατά τόπους Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Η ευπαθής ομάδα των ανέργων έχει λοιπόν ένα επιπλέον πρόβλημα να αντιμετωπίσει, γεγονός που οφείλεται στην πολύ συχνή κατάρρευση του ΟΠΣ.

 

Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει προ ημερών για τα προβλήματα που παρουσιάζονται συχνά στο ΟΠΣ με συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι «δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις στις πληρωμές ανέργων δικαιούχων, καθώς και την όποια ταλαιπωρία υφίστανται καθημερινά άνεργοι και εργοδότες που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό».

 

Επειδή η 16η Δεκεμβρίου σχεδόν έφθασε και ουσιαστικά τίποτα δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, εκτός από μία ανακοίνωση του Οργανισμού, η οποία ουσιαστικά παραδέχεται το πρόβλημα.

 

Επειδή το πρόβλημα είναι υπαρκτό εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Οργανισμού και πολίτες – άνεργοι».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Υπάρχει κίνδυνος να μην καταβληθεί το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από την Παρασκευή, 16-12-2016;

2. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας του ΟΠΣ του Οργανισμού, δεδομένου ότι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι χιλιάδες άνεργοι και οι οικογένειές τους να στερηθούν τα βασικά κατά την περίοδο των εορτών;

3. Προτίθεστε να προχωρήσετε στη διερεύνηση των συνθηκών, υπό των οποίων παρατηρείται το φαινόμενο κατάρρευσης του ΟΠΣ του ΟΑΕΔ; Ποιες οι ευθύνες της Διοίκησης για την ταλαιπωρία της ευαίσθητης αυτής ομάδας των πολιτών;».

Print
Δημοσίευση: Δεκ 14, 2016,
Ετικέτες: ΟΑΕΔ

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset