Το έργο μου

«Στον αέρα οι συμβάσεις για την ειδική αγωγή και τα οπτικά με τον ΕΟΠΥΥ!»

Ημερομηνία: 12/1/2017 12:00 πμ

«Στον αέρα οι συμβάσεις για την ειδική αγωγή και τα οπτικά με τον ΕΟΠΥΥ!»

Αυγενάκης-Οικονόμου και 20 ακόμη Βουλευτές της ΝΔ προς τον Υπουργό Υγείας

Στις καθυστερήσεις από μέρους του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΠΥ για τις συμαβσιοποιήσεις όλων των παρόχων υγειονομικού υλικού, αναλώσιμων και της Ειδικής αγωγής, αναφέρονται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου και 20 ακόμη βουλευτές με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ είχαν αναγγείλει και δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία συμβασιοποίησης όλων των παρόχων υγειονομικού υλικού,  αναλωσίμων περίθαλψης και της Ειδικής Αγωγής.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι 22 βουλευτές της ΝΔ, το 2016 έφυγε, οι συμβάσεις όμως ακόμη δεν έχουν έρθει. Ενώ, για την παρατεινόμενη εκκρεμότητα στην υπογραφή των συμβάσεων κατηγορούν την πρόχειρη, χωρίς σχεδιασμό και επείγουσα διαδικασία που επέλεξε ο ΕΟΠΥΥ. Η εσπευσμένη, και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, πρωτοβουλία, ειδικά για το μείζον ζήτημα της Ειδικής Αγωγής, όπως υποστηρίζουν, εγείρει αμφιβολίες αλλά και ανησυχίες για την διασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών που έχουν ανάγκη σε υπηρεσίες λογοθεραπείας. 

Η υπογραφή δε μιας τόσο σημαντικής σύμβασης, όπως αυτή της Ειδικής Αγωγής, προϋποθέτει σχεδιασμό αλλά και ουσιαστική διαβούλευση, προϋποθέσεις οι οποίες δεν τηρήθηκαν.  Επιπλέον, όπως τονίζουν δεν έχει εκδοθεί Υπουργική απόφαση που θα κατανέμει τους κλειστούς προϋπολογισμούς ανά κατηγορία Υγειονομικών Αγαθών ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το πλαίσιο τιμών. 

Τέλος, επισημαίνεται πως οι πολίτες πρέπει να έχουν πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για τόσο σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα καθώς η Πολιτεία οφείλει να παρέχει εγγυήσεις για την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία), αναλωσίμων για διαβητικούς, ορθοπεδικά υλικά, γυαλιών οράσεων, επιθεμάτων και λοιπών αγαθών.»

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.Θα εξασφαλισθεί η ουσιαστική διαβούλευση πριν την υπογραφή των συμβάσεων;

2.Θα υπάρξει διαπραγμάτευση ώστε να διασφαλιστούν τιμές συμφέρουσες για το Δημόσιο;

3.Πότε θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των κλειστών προϋπολογισμών ανά κατηγορία παρόχων;
4.Έχει ληφθεί πρόνοια για την επάρκεια των κλειστών προϋπολογισμών έτσι ώστε να μην απειληθεί η πρόσβαση των πολιτών σε κρίσιμες υπηρεσίες και υγειονομικά αγαθά όπως είναι η Ειδική Αγωγή;

5.Πότε θα ολοκληρώσετε την διαδικασία για τα οπτικά;
6.Τι απαντάτε στα αγωνιώδη ερωτήματα χιλιάδων οικογενειών που με την αναποτελεσματική πολιτική σας τους έχετε καταστήσει ομήρους;»

 

Γραφείο Τύπου
Print

«Μάιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset