Το έργο μου

“Ο κ. Τσίπρας να δώσει τέρμα στα σενάρια που καλλιεργεί η συμμορία της δραχμής” - Συνέντευξη στην εφημερίδα RealNews

Ημερομηνία: 6/2/2017 12:00 πμ

“Ο κ. Τσίπρας να δώσει τέρμα στα σενάρια που καλλιεργεί η συμμορία της δραχμής”  - Συνέντευξη στην εφημερίδα RealNews

-Τι ακριβώς λέει η ΝΔ στον κ.Τσίπρα; Να κλείσει πάση θυσία την αξιολόγηση ή να μην την κλείσει, να πάει σε εκλογές και να αναλάβει μια δική σας κυβέρνηση –αν κερδίσετε- να την κλείσει εκείνη;

 

Τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε «πάση θυσία»; Ο κ. Τσίπρας είχε χρόνο. Να θυμίσω ότι η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από ένα ακριβώς χρόνο. Ροκανίζουν το χρόνο και μετά λένε ότι εκβιάζονται. Ο κ. Τσακαλώτος έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα που πηγαίνουν πολύ πέρα από το τέλος του τρίτου προγράμματος. Και οι δανειστές μας απαιτούν υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που δεν είναι τίποτε άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Επειδή κανείς δεν πιστεύει ότι η Κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις ζητούνται από τώρα πρόσθετες δεσμεύσεις. Και πέραν αυτών υπάρχει μια διάσταση μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα – Τσακαλώτου, ένα παιχνίδι διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο, σε μια -από τη φύση της- πολύ επικίνδυνη Κυβέρνηση.

 

-Το ΔΝΤ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω. Η δική σας πολιτική θέση ποια είναι;Θα δεχθείτε, για παράδειγμα, να πέσει το αφορολόγητο;

 

Τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν είχαμε τελειώσει ένα χρόνο πριν. Η διαπραγματευτική κακομοιριά της κυβέρνησης εγκλωβίζει τη χώρα. Όλα τα μέτρα που συζητούμε αποτελούν αναγκαστικό τίμημα της αποτυχίας της Κυβέρνησης, της τραγικής ανικανότητάς της και της άρνησής της να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζονται. Αλλαγές που δεν είχαν δημοσιονομικό κόστος. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη που προκαλεί νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, τα οποία στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει και απλά γινόμαστε θεατές στο ποιος θα χρεωθεί το νέο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων, ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσακαλώτος.

 

-Το δίλημμα για σας είναι ή τέταρτο μνημόνιο ή Grexit, αν συνεχίσει να κυβερνά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ; Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτος δρόμος;

 

Το πραγματικό δίλημμα είναι ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κοινωνία. Αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Η νοοτροπία της Κυβέρνησης και των στελεχών της ανακυκλώνουν την αβεβαιότητα και τη δυσπιστία. Η χώρα με αυτή την Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγει από την περιδίνηση της κρίσης, διότι αυτοί οι άνθρωποι ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να το κάνουν. Να δώσει τέρμα στα σενάρια που καλλιεργεί η "συμμορία" της δραχμής και της πεντάρας! Ως ΝΔ δε θα επιτρέψουμε άλλα ψευτοδιλήμματα!

 

-Δεν είναι πρωτοφανές οι δανειστές να ζητάνε την νομοθέτηση προληπτικών μέτρων όταν αυτό δεν έχει ζητηθεί ποτέ από καμία χώρα – μέλος της ευρωζώνης που ήταν και στο πρόγραμμα; Δεν αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο;

 

Γιατί αλήθεια δεν τα ζητούσαν πέρυσι αυτά τα πράγματα; Γιατί δεν ζητούσαν πέρυσι πρόσθετα μέτρα; Διότι μια αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και 12 μήνες με λιγότερες απαιτήσεις, σήμερα –ακριβώς λόγω των χειρισμών της Κυβέρνησης– εγείρονται από παντού υπερβολικές απαιτήσεις σε βάρος της χώρας μας. Διότι διακρίνουν και οι δανειστές έναν Πρωθυπουργό αμήχανο, αποσταθεροποιημένο και πανικόβλητο. Αυτό είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης. Επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια λάθη. Καθυστερούν. Χάνουν κεφάλαιο αξιοπιστίας. Διαβάζουν λάθος τους συσχετισμούς. Τα ίδια έκαναν το πρώτο 6μηνο του 2015 που μας κόστισε σχεδόν 90 δις. Τα ίδια κάνανε με την πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε με ένα χρόνο καθυστέρηση και μας κόστισε το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, τον “κόφτη” και το υπερταμείο για 99 χρόνια. Τα ίδια κάνουν και τώρα.

 

-Φταίει περισσότερο ο κ.Τσίπρας από τον κ.Σόϊμπλε;

Βεβαίως, οι εταίροι μας έχουν μεγάλες ευθύνες. Από την άλλη και η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Αλλά κάποιος έδωσε δικαιώματα στους εταίρους μας να εγείρουν υπερβολικές απαιτήσεις. Δύο χρόνια τώρα, το μόνο που κάνουν είναι να φορτώνουν με υπερφορολόγηση και μέτρα λιτότητας. Όσο δεν υλοποιούν μεταρρυθμίσεις τόσο τα μέτρα γίνονται πιο επώδυνα.

 

-Δεν πρέπει να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εθνική συνεννόηση όταν αυτοπαγιδεύεται και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ο κ. Τσίπρας θέλει συναίνεση για να συνεχίσει να κυβερνά καταστρέφοντας. Σε αυτό δε μπορούμε να συναινέσουμε. Κι επίσης είναι ασυνεπής, αφερέγγυος, τακτικιστής και επικίνδυνος. Η όποια εθνική συνεννόηση για να επιτευχθεί χρειάζεται ένα μίνιμουμ συνεργασίας και συνεννόησης. Δεν βασίζεται στον αιφνιδιασμό. Τα ίδια έκανε και το Σεπτέμβριο του 2015. Δεν συζητούμε ψήφιση μέτρων από 180 βουλευτές, δημοψηφίσματα ή διάφορα τέτοια σενάρια. Εκλογές εδώ και τώρα.

 

-Ποιο θα είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανγκελα Μέρκελ;

 

Το μήνυμα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι το σχέδιό μας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ένα σχέδιο τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό, με στόχο να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης, να καταστήσουμε τη Δημόσια Διοίκηση και Δικαιοσύνη ευέλικτη κι αποτελεσματική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στην Καγκελάριο και στις ηγεσίες της Ευρώπης μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν να κάνουν με αυξήσεις φόρων ή περικοπές συντάξεων. Αλλά μεταρρυθμίσεις ανάπτυξης για την μετά το μνημόνιο εποχή.

 

-Μετά τη Δράση και τον Ιάσωνα Φωτήλα έπονται και άλλες προσχωρήσεις πριν τις εκλογές;

 

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Αποτελεί την μόνη ελπίδα για την ανάταξη της χώρας και την οριστική έξοδό της από την κρίση και την επιτροπεία. Οι αρχές μας, οι αξίες μας και οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού μας προγράμματος είναι σαφείς και – πλέον – γνωστοί. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές – ιδιαίτερα σε πολίτες που δεν μας ψήφισαν στο παρελθόν. Δίχως περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς. Τους έχουμε ανάγκη στην μεγάλη εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της χώρας. Θα συνεργαστούμε με όλους προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αλλά και τιμητικό ότι προσέρχονται σε εμάς μαζικά και με ενθουσιασμό νέα μέλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Print
Δημοσίευση: Φεβ 6, 2017,
Κατηγορίες: Συνεντεύξεις,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset