Το έργο μου

«Αναγκαία η ανακατάταξη του οδικού δικτύου της νοτιοανατολικής πλευράς του Δ. Φαιστού»

Ημερομηνία: 23/3/2017 12:00 πμ

«Αναγκαία η ανακατάταξη του οδικού δικτύου της νοτιοανατολικής πλευράς του Δ. Φαιστού»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης

Στην επιβεβλημένη ανάγκη ανακατάταξης του επαρχιακού οδικού δικτύου της νοτιοανατολικής πλευράς του Δ. Φαιστού, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Αναγκαία κρίνεται η ανακατάταξη του επαρχιακού οδικού δικτύου της νοτιοανατολικής πλευράς του Δ. Φαιστού τόσο για την ασφάλεια των μεταφορών όσο και για την ασφάλεια των οδηγών και των πολιτών. Η ανακατάταξη αυτή είναι επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το οδικό δίκτυο ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής.

 

Το ζήτημα αυτό επισημαίνει με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΔΔ Πηγαϊδακίων του Δήμου Φαιστού κ. Κουτσάκης προτείνοντας να ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανακατάταξη του επαρχιακού δικτύου, ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες της σημερινής πραγματικότητας. 

 

Ειδικότερα, το οδικό δίκτυο Πηγαϊδάκια - Καλοί Λιμένες, το οποίο εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση μεγάλο αριθμό πολιτών εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως δημοτικό, βάσει βασιλικού διατάγματος του 1956. Έτσι, ένα οδικό δίκτυο μεγάλης κυκλοφορίας που καλύπτει τη νοτιοανατολική πλευρά του Δήμου Φαιστού και χρησιμοποιείται καθημερινά για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών και η κίνηση του οποίου επιβαρύνεται σημαντικά κατά τους θερινούς μήνες παραμένει δημοτικό με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη συντήρηση, τη σήμανση και την ασφάλεια. Την ίδια στιγμή, δρόμοι δευτερεύουσας σημασίας και χωματόδρομοι χαρακτηρίζονται ως επαρχιακοί».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: «Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η ανακατάταξη του επαρχιακού οδικού δικτύου της νοτιοανατολικής πλευράς του Δ. Φαιστού;».

Print
Δημοσίευση: Μαρ 24, 2017,
Ετικέτες:

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset