Το έργο μου

«Με μόνο πιστοποιητικό τη συστατική τους πράξη λειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί»

Ημερομηνία: 24/5/2017 10:30 πμ - 11:00 πμ

«Με μόνο πιστοποιητικό τη συστατική τους πράξη λειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί»

Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν υπό μεταβατικό καθεστώς και κυρίως αυτούς που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη,

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θέση άδειας λειτουργίας για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν ως ν.π.δ.δ. των δήμων ή ως υπηρεσία αυτών, επέχει προσωρινά η συστατική πράξη του νομικού προσώπου ή ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου, εφόσον πρόκειται για υπηρεσία.

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού όμως αφού, το προσωρινό αυτό διάστημα επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, με αποτέλεσμα να μην χορηγείται «κανονική» άδεια λειτουργίας για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, η οποία να εξασφαλίζει την τήρηση των απαραίτητων κτιριολογικών και λοιπόν προδιαγραφών.

Επιπροσθέτως, η προσωρινή αυτή «αδειοδότηση» μέσω των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας των δήμων, δεν περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, με αποτέλεσμα οι εν λόγω παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να μη μπορούν να συμμετέχουν στην συγχρηματοδοτούμενη πράξη «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Ε.Σ.Π.Α. και να αποκλείεται η δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε χιλιάδες οικογένειες.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, που εξακολουθεί να υπερασπίζεται την ανύπαρκτη κοινωνική της πολιτική, οδηγεί τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.».  

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.       Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καλύψετε το νομοθετικό κενό που υφίσταται ως προς την άδεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών των Δήμων;

2.         Προτίθεστε να ρυθμίσετε τη λειτουργία των παιδικών σταθμών που μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες;

3.         Γνωρίζετε ότι οι ήδη δεινοπαθούσες οικογένειες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες οι μητέρες, εργαζόμενες και άνεργες, βρίσκονται σε απόγνωση όταν δεν μπορούν εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας να επωφεληθούν από εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα;».                                   

Print
Δημοσίευση: Μαϊ 24, 2017,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset