Το έργο μου

«Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές των Γυμνασίων Μοιρών και Τυμπακίου»

Ημερομηνία: 5/2/2016 12:00 πμ

«Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές των Γυμνασίων Μοιρών και Τυμπακίου»

Παρέμβαση του αν. Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Στις κινητοποιήσεις των μαθητών και μαθητριών του Δήμου Φαιστού, καθώς και στην απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει μαθητές και γονείς λόγω των τεράστιων προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και των αυξανόμενων προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Σε κινητοποίηση-κατάληψη του σχολείου αποφάσισαν να προχωρήσουν, κατόπιν απόφασης της γενικής συνέλευσης, οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Μοιρών. Παράλληλα, σε πορεία στους δρόμους βγήκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Τυμπακίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι τις κινητοποιήσεις αυτές στηρίζουν και η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού. Μαθητές και γονείς διεκδικούν την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την ύπαρξη επαρκών και ανθρώπινων κτιριακών υποδομών, την κατάργηση των υπεράριθμων τμημάτων, την επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων, καθώς και την αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων και της εκπαίδευσης. Παράλληλα, εκφράζουν την αγωνία τους για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και την αδιαφορία του Υπουργείου να προσφέρει τα δέοντα στο χώρο της εκπαίδευσης και δηλώνουν τις προθέσεις τους να αποκρούσουν την αντιλαϊκή θύελλα της κυβέρνησης.  

Επίσης, γονείς και μαθητές επισημαίνουν ότι οι αγωνίες και τα δίκαια αιτήματά τους συναντιούνται στο άγχος των μαθητών για τα εκπαιδευτικά τους δικαιώματα και στον αγώνα των γονιών κατά της ανεργίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, καθώς και των προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς. Η καταστρατήγηση των εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, υπό την ψευδεπίγραφη επίκληση, μάλιστα, του «κοινωνικού διαλόγου» για το «καλό όλων», δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Η «αριστερή κυβέρνηση» καταλύει κάθε έννοια δημόσιας παιδείας και μετατρέπει την εκπαίδευση από πεδίο δημιουργίας και αριστείας σε πεδίο επιβράβευσης της μετριότητας, πολλαπλασιάζοντας την αγωνία των γονιών και υποδαυλίζοντας το μέλλον των παιδιών μας». 

 

Επίσης, τίθενται τα εξής ερωτήματα «1. Πότε θα καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία; Πότε θα γίνουν οι διαδικασίες τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια Μοιρών και Τυμπακίου; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να μη χαθούν και άλλες διδακτικές ώρες; 2. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για να μην υπάρχουν υπεράριθμα τμήματα ώστε να είναι εφικτή η ποιοτική διδασκαλία; Ποιος ο προγραμματισμός για την επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών; και 3. Ποιες η πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την πραγματική και ουσιαστική παροχή δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης;». 


Print
Δημοσίευση: Μαρ 22, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset