Το έργο μου

«Θα προσληφθούν οι αρχαιοφύλακες που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός;»

Ημερομηνία: 9/6/2017 12:00 πμ

«Θα προσληφθούν οι αρχαιοφύλακες που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός;»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

Στις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για προσλήψεις αρχαιοφυλάκων, που δεν έχουν υλοποιηθεί,  αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη, Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου και Οικονομικών κο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Στις 13 Δεκεμβρίου 2016 ο Πρωθυπουργός από τη Νίσυρο, δεσμεύτηκε για 200 προσλήψεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, προσλήψεις, που θα καλύψουν κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα, για την αντιμετώπιση των άμεσων και αυξημένων αναγκών τους σε προσωπικό, εξαιτίας του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας τους κατά την τουριστική περίοδο.

Οι εξαγγελίες αυτές έχουν δημιουργήσει εύλογη προσδοκία τόσο στους εργαζόμενους στους αρχαιολογικούς χώρους, όσο και την τοπική κοινωνία της Κρήτης, που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και διαθέτει μερικά από τα δημοφιλέστερα και σπουδαιότερα Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Έκτοτε, και ενώ η τουριστική περίοδος έχει προ πολλού αρχίσει, με αναμενόμενο αριθμό τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας -και φυσικά τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία-  περίπου 28 εκατομμύρια, οι εξαγγελίες αυτές παραμένουν αόριστες υποσχέσεις.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), καταγγέλλει το γεγονός και συμπληρώνει πως ζητάει τη δημιουργία τμημάτων φύλαξης και πληροφόρησης στις μεγάλες Εφορείες Αρχαιοτήτων της χώρας, όπως στην Ακρόπολη, ώστε να μπορούν οι Αρχαιολογικοί Χώροι να συντονίζονται και να λειτουργούν με ασφάλεια για το καλό των επισκεπτών και των εργαζομένων.

Επειδή τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας μας είναι το πολιτισμικό μας απόθεμα που αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ισχυρό κίνητρο τουριστικής έλξης, η ευθύνη της Κυβέρνησης για τη σωστή λειτουργία τους είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Είναι επιτακτική ανάγκη να στελεχωθούν με προσωπικό οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία προκειμένου να μην δημιουργείται αρνητική εικόνα της χώρας μας στους επισκέπτες  και να αναδεικνύεται  η πολιτιστική μας κληρονομιά»

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.       Θα προχωρήσετε στην πρόσληψη 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους;

2.         Θα δημιουργήσετε τμήματα φύλαξης και πληροφόρησης στις μεγάλες Εφορείες Αρχαιοτήτων, για το συντονισμό και την ασφάλεια των αρχαιολογικών χώρων;».  
Print
Δημοσίευση: Ιουν 9, 2017,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset