Το έργο μου

«Εικόνες ντροπής στο μνημείο της Κνωσού»

Ημερομηνία: 7/7/2017 12:00 πμ

«Εικόνες ντροπής στο μνημείο της Κνωσού»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

Στις εικόνες χάους και την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται καθημερινά οι χιλιάδες επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τις Υπουργούς· Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

 

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα για την Κρήτη σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στο Ηράκλειο. Η εικόνα που παρουσιάζει ένας από τους εμβληματικότερους πολιτιστικούς χώρους, το δεύτερο πιο επισκέψιμο μνημείο στην Μεσόγειο, είναι μια εικόνα ντροπής, αλλά και επικίνδυνη.

Ατελείωτες ουρές αναμονής συναντούν οι τουρίστες που επιθυμούν να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Επιπλέον, οι απαραίτητες υποδομές για την ασφάλεια όσων βρίσκονται σε αναμονή για την είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο απουσιάζουν, καθώς οι επισκέπτες περιμένουν κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο κυκλοφορίας οχημάτων (ΙΧ, φορτηγών, πούλμαν), με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. 

Ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί την μεγαλύτερη ευκαιρία για την Κρήτη και το ν. Ηρακλείου. Μπορεί να προσελκύσει τουρίστες υψηλής μέσης δαπάνης και το σημαντικότερο, να αμβλύνει την εποχικότητα της τουριστικής περιόδου. Αυτό που χρειάζεται είναι σχέδιο και επενδύσεις στον τομέα των υποδομών, πρωτοβουλίες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερώτημα:

 

«1.       Υπάρχει επαρκής στελέχωση προσωπικού στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ώστε οι τουρίστες να εισέρχονται με ταχύτερους ρυθμούς στο μνημείο; Έχουν επεξεργαστεί οι αρμόδιες αρχές κάποιο σχέδιο σε επίπεδο οδικών υποδομών για την καλύτερη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου;

 

2.         Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την καλύτερη ανάδειξη και αξιοποίηση του Μνημείου;». 

Print
Δημοσίευση: Ιουλ 7, 2017,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Μάρτιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset