Το έργο μου

«Επικίνδυνη η διέλευση των πεζών στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού στις Γούβες»

Ημερομηνία: 10/7/2017 12:00 πμ

«Επικίνδυνη η διέλευση των πεζών στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού στις Γούβες»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

Στους κινδύνους πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά πεζοί και ΙΧ ελλείψει βασικής σήμανσης στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού στις Γούβες, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς· Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

 

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο «σημείο-παγίδα» που αυξάνει την επικινδυνότητα και την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος, αποτελεί η διέλευση των πεζών στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού στις Γούβες, η οποία καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεδομένης της έλλειψης - ή/και μη λειτουργίας σε ορισμένες περιπτώσεις – βασικής σήμανσης και φωτοσήμανσης στο οδόστρωμα, καθώς και της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσουν στο συγκεκριμένο σημείο τα οχήματα.

Αντικανονικά προσπεράσματα, ιλιγγιώδεις ταχύτητες, φανάρια που δεν λειτουργούν, φανάρια και διαβάσεις πεζών που υπολείπονται σε σημεία που διαφορετικά θα έπρεπε να υπάρχουν είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος, πεζός ή οδηγός, όταν διέρχεται από τις Γούβες στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο αριθμός των τουριστών που διαμένουν στην περιοχή αυξάνεται.

Επειδή πρόκειται για οδό με μεγάλη κίνηση οχημάτων και πεζών, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, είναι κρίσιμη η άμεση αποκατάσταση της οριζόντιας και της κάθετης σήμανσης, η κατασκευή υπογείων διαβάσεων πεζών ή υπέργειων πεζογεφυρών, αλλά και παρεμβάσεις για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα:

 

«1.       Σε ποιες ενέργειες προτίθενται οι αρμόδιες αρχές να προβούν για την άρση του ανωτέρω κινδύνου;».

 

Print
Δημοσίευση: Ιουλ 10, 2017,
Ετικέτες: ΥΠΟΜΕΔΙ

«Φεβρουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset