Το έργο μου

Καθημερινή μετακίνηση στο Ηράκλειο των περιπολικών των αστυνομικών υπηρεσιών του ν. Ηρακλείου για την προμήθεια τους με καύσιμα

Ημερομηνία: 4/8/2017 3:00 πμ - 3:30 πμ

Καθημερινή μετακίνηση στο Ηράκλειο των περιπολικών των αστυνομικών υπηρεσιών του ν. Ηρακλείου για την προμήθεια τους με καύσιμα

Στην ανάγκη καθημερινής μετακίνησης των περιπολικών όλων των αστυνομικών υπηρεσιών του ν. Ηρακλείου προκειμένου να προμηθευθούν καύσιμα και τις επιπτώσεις αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης,  με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα.

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Από 1ης Ιουλίου 2017 όλα τα περιπολικά των αστυνομικών υπηρεσιών του ν. Ηρακλείου μεταβαίνουν καθημερινά στο Ηράκλειο προκειμένου να προμηθευτούν με καύσιμα. Η μετακίνηση αυτή είναι προβληματική και χρονοβόρα, ιδιαίτερα δε για τις πιο απομακρυσμένες αστυνομικές υπηρεσίες του νομού, όπως το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.) Μοιρών και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσαράς.

 

Πρόκειται για μια απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Μεσαράς οι οποίες θα πρέπει, λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη την υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν και τον απαρχαιωμένο στόλο οχημάτων που διαθέτουν, να μεταβαίνουν κάθε μέρα στο Ηράκλειο διανύοντας μια απόσταση εκατό χιλιομέτρων περίπου προκειμένου να εφοδιαστούν με τα αναγκαία καύσιμα.

 

Η κατάσταση αυτή, παράλληλα, δημιουργεί ζήτημα και στην επιχειρησιακή δυνατότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, αφού υποχρεώνονται να απουσιάσουν εκτός της περιοχής ευθύνης τους με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η αστυνόμευση της περιοχής και η προστασία της δημόσιας ασφάλειας, ενώ, παράλληλα, το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής αυξάνεται. 

 

Μολονότι μέχρι πρότινος η προμήθεια καυσίμων γινόταν από πρατήρια της περιοχής άγνωστο γιατί, επιλέχτηκε η λύση του Ηρακλείου η οποία αφενός είναι πιο κοστοβόρα αφετέρου αποδυναμώνει περαιτέρω την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, αφού αστυνομικοί υπάλληλοι και οχήματα θα δεσμεύονται για την καθημερινή μετάβαση τους στο Ηράκλειο».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιές ενέργειες θα προβείτε για την άμεση επίλυση του προβλήματος της προμήθειας καυσίμων των αστυνομικών υπηρεσιών της Μεσαράς;

2. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας προκειμένου να υπάρξει άμεσα επαρκής στελέχωση και ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών και κατάλληλη αστυνόμευση στην περιοχή της Μεσαράς;».

Print
Δημοσίευση: Αυγ 4, 2017,
Ετικέτες:

«Μάρτιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset