Το έργο μου

«Αποδυναμωμένο το Α.Τ. Μοιρών και ελλιπής αστυνόμευση στη Μεσαρά»

Ημερομηνία: 25/2/2016 12:00 πμ

«Αποδυναμωμένο το Α.Τ. Μοιρών και ελλιπής αστυνόμευση στη Μεσαρά»

Παρέμβαση του αν. Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στην ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής της Μεσαράς λόγω της υπο-στελέχωσης και της αποδυνάμωσης του Α.Τ. Μοιρών, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα.   

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.) Μοιρών καλύπτει με τις αρμοδιότητές του το σύνολο της περιοχής της Μεσαράς. Δυστυχώς, όμως, στην πράξη, πρόκειται για ένα υποστελεχωμένο Α.Τ. γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αστυνόμευση της περιοχής και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.

 

Ειδικότερα, ενώ προβλέπεται ότι η στελέχωση του Α.Τ. Μοιρών ανέρχεται σε 38 άτομα, στην πράξη μόλις 17 άτομα μπορούν να εκτελέσουν υπηρεσία ως μάχιμοι. … Χαρακτηριστικό είναι ότι για τη στελέχωση της ομάδας ΔΙΑΣ απασχολούνται τέσσερα άτομα, από τα 17, ενώ, σύμφωνα με την διαταγή του Αρχηγείου, για να μπορέσει να λειτουργήσει απαιτούνται τουλάχιστον 16 άτομα. Γίνεται αντιληπτό ότι η ΔΙΑΣ αδυνατεί να εκτελέσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά της, αφού δεν μπορούν να καλυφθούν καν οι βάρδιες. Ομοίως, αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και για τις περιπολίες, αφού επί το πλείστον ένα μόνο άτομο εκτελεί υπηρεσία με περιπολικό, διότι δεν επαρκεί η δύναμη για να υπάρχει και δεύτερο άτομο»

 

Επίσης, τονίζεται ότι «Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για ελλιπή αστυνόμευση και μεγάλες καθυστερήσεις για να φτάσει το περιπολικό στο συμβάν σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολλών περιστατικών που αφορούν σε κλοπές. … Οι πολίτες της Μεσαράς αντιμετωπίζουν με φόβο τις εξελίξεις και αισθάνονται απροστάτευτοι, αφού γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί για να επιληφθούν τα διάφορα περιστατικά και ότι η δύναμη του Α.Τ. Μοιρών δεν επαρκεί για την αστυνόμευση μιας τόσο μεγάλης γεωγραφικής περιοχής.      

Η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επαρκή στελέχωση και την αποτελεσματική λειτουργία του Α.Τ. Μοιρών δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της Μεσαράς». 

Τέλος, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να υπάρχει άμεσα επαρκής στελέχωση του Α.Τ. Μοιρών και ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ενίσχυση των Α.Τ. με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντα τους, ιδίως σε τμήματα που καλύπτουν μεγάλη γεωγραφική περιοχή,  όπως το Α.Τ. Μοιρών. 

Print
Δημοσίευση: Μαρ 22, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset