Το έργο μου

Κεδίκογλου – Αυγενάκης και 23 Βουλευτές της ΝΔ ρωτούν: «Είναι σύννομες οι διαδικασίες για τη μίσθωση/ ναύλωση πλωτών μέσων για τις μετακινήσεις προσφύγων/ μεταναστών;»

Ημερομηνία: 21/2/2016 12:00 πμ

Κεδίκογλου – Αυγενάκης και 23 Βουλευτές της ΝΔ ρωτούν:  «Είναι σύννομες οι διαδικασίες για τη μίσθωση/ ναύλωση πλωτών μέσων για τις μετακινήσεις προσφύγων/ μεταναστών;»

Παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας

Στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη ναύλωση πλωτών μέσων προκειμένου να μετακινηθούν οι πρόσφυγες/μετανάστες και στην τήρηση της νομιμότητας, αναφέρονται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και 24 ακόμη Βουλευτές της ΝΔ με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται «Με διαδικασίες εξπρές επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προωθήσει τη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων για την ψήφιση μέτρων, που αφορούν στη μίσθωση/ναύλωση πλωτών μέσων για τις μετακινήσεις προσφύγων-μεταναστών, καθώς και στην αυτοδίκαιη παράταση των εκτελούμενων συμβάσεων βάσει της από την από 22 Αυγούστου 2015 ΠΝΠ, που κυρώθηκε με το άρθρο 8 του ν. 4350/2015 (ΠΝΠ για πλοίο μετανάστες)».  

Επίσης, τονίζεται ότι «Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι είναι άγνωστο, εάν αυτές οι συμβάσεις, για τη σύναψη των οποίων προκηρύσσεται διαγωνισμός με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, οι οποίες βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, συνοδεύονται και από εγγυητική επιστολή Τραπέζης, όπως απαιτείται σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις.

Κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με τις διαδικασίες, που ακολουθούνται προκαλεί, επίσης, το γεγονός, ότι στην περίπτωση που ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποβεί αρνητικός κι απορριφθεί η σύμβαση, ο ανάδοχος θα πληρωθεί κανονικά για το χρόνο που προσέφερε τις υπηρεσίες του. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στον Υπουργό Ναυτιλίας σε περίπτωση μη προσήκουσας εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου, ακόμα και πριν από την κήρυξη του αναδόχου έκπτωτου, να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης/ναύλωσης πλωτών μέσων ορισμένου χρόνου χωρίς τη τήρηση διαγωνιστικής διαδικασίας και κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη έναντι ναύλου».  

Τέλος, με την κοινοβουλευτική τους παρέμβαση τίθεται το εξής ερώτημα: «έχουν κατατεθεί Εγγυητικές Επιστολές και αν ναι να προσκομισθούν αυτές που αφορούν τις από 22/8/2015 συναφθείσες συμβάσεις;».

 

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου, Λευτέρης Αυγενάκης, Στέργιος Γιαννάκης, Γεώργιος Βλάχος, Μαρία Αντωνίου, Γεώργιος Βαγιωνάς, Γεώργιος Γεωργαντάς, Αθανάσιος Καββαδάς, Ευάγγελος Μπασιάκος, Αθανάσιος Μπούρας, Αικατερίνη Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Άννα Καραμανλή, Γιάννης Ανδριανός, Χρήστος Κέλλας, Σάββας Αναστασιάδης, Θεόδωρος Καράογλου, Σοφία Βούλτεψη, Κωνσταντίνος Βλάσης, Εμμανουήλ Κόνσολας, Δημήτριος Κυριαζίδης,  Γεώργιος Κουμουτσάκος και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. 

Print
Δημοσίευση: Μαρ 22, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset