Θεματικές ενότητες

Θεματικές ενότητες

Προγραμματισμός συνάντησης για το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης

25 Φεβρουαρίου 2010

Αξιότιμο κ. Γ. Ραγκούση

Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης



ΘΕΜΑ:

Προγραμματισμός συνάντησης για το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της προφορικής μου παράκλησης και της άκαρπης προσπάθειας για τον προγραμματισμό συνάντησης μαζί σας την προηγούμενη εβδομάδα, επικοινωνώ και εγγράφως προκειμένου να αιτηθώ, εκ νέου, τον καθορισμό συγκεκριμένης ημέρας και ώρας συνάντησής μας.

Σας υπενθυμίζω ότι σκοπός της συνεργασίας μας είναι κατΆ αρχήν να σας παραδώσω ιδιοχείρως συγκεκριμένα στοιχεία, που σίγουρα θα σας είναι απαραίτητα στο πλαίσιο του γενικότερου και ειδικότερου (για το νομό Ηρακλείου) σχεδιασμού για τη διοικητική μεταρρύθμιση και του σχεδίου «Καλλικράτης», αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό, στον οποίον και εκλέγομαι.

Δεύτερον, και σημαντικότερον, επισημαίνω ότι δεν είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε από τον τοπικό τύπο και συγκεκριμένα από την εφημερίδα «Πατρίς», την πρώτη φορά στα μέσα Ιανουαρίου και τη δεύτερη στο σημερινό φύλλο (23/02/2010) της ίδιας εφημερίδας, ότι πραγματοποιήσατε συνάντηση μόνο με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού, με τους οποίους μάλιστα -όπως γράφεται- συζητήθηκαν συγκεκριμένα σχέδια για τη διοικητική ενοποίηση δημοτικών αρχών του νομού Ηρακλείου. Και τούτο, εν αγνοία των υπολοίπων Βουλευτών και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Ηρακλείου, καταλήγοντας μάλιστα να συζητείται ευρέως στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για απόφαση που έχετε ήδη πάρει και που αφορά 3 έως 4 Δήμους στο Ηράκλειο!

Επειδή δεν πρόκειται για ένα θέμα καθημερινής διαχείρισης, αλλά για το συνολικό διοικητικό επανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, ένα μείζον ζήτημα, που αφορά το σύνολο των πολιτών της χώρας, άρα και επιμέρους του νομού μας, τους οποίους και εκπροσωπούμε όλοι οι Βουλευτές του νομού ανεξαρτήτως παρατάξεως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, Παρακαλώ όπως το συντομότερο δυνατόν εξασφαλίσετε το χρόνο που απαιτείται για μια συνάντησή μας.

Τέλος, επειδή πιστεύω ότι οι προηγούμενες (μονομερείς) συναντήσεις έγιναν εκ παραδρομής, και όχι με απαξιωτικό σκοπό προς τους υπολοίπους συναδέλφους, είμαι σίγουρος για τις δικές μας άμεσες πρωτοβουλίες.

Δημοσιεύτηκε στις 12:24